Imię i nazwisko: Hilary Ann Duff
Wiek - 19 lat
Data ur.:
28 wrzesnia 1987
Miejsce urodzenia: Houston

Kolor oczu: Piwny
Kolor włosów: Blond
Waga: 49kg
Wzrost: 155cm
Rodzeństwo: Siostra - Haylie
Ulub. potrawa: Fast Food
Ulubiony kolor: Zielony
Zawód; Piosenkarka, modelka i aktorka

Biografia


Hilary Ann Duff urodziła się 28. września 1987 w miejscowości Houston. Pochodzi z USA. Jej rodzice to Susan Duff i Bob Duff. Jest blondynką i ma piwne oczy. Pracuje jako aktorka piosenkarka i modelka. Ma 163cm wzrostu. Jest zodiakalną wagą. Ostatnie filmy, w których grała Hilary Duff to "The Perfect Man" (2004) gdzie grała Heather , "Heart of Summer" (2004) gdzie grała Terri Fletcher i "A Cinderella Story" (2004) gdzie grała Sam Montgomery - kopciuszka =). Jej siostra to Haylie Duff, która gra małe role w filmach siostry i razem nagrwają piosenki.

-To moja najlepsza przyjaciółka!! Naprawde nie wiem co bym bez niej zrobiła... - mówi Hil


Filmografia

The Perfect Man (2004)
Heather Heart of Summer (2004)
A Cinderella Story (2004)
Cheaper by the Dozen (2003)
The Lizzie McGuire Movie (2003
Lizzie McGuire/ Agent Cody Banks (2003)
Cadet Kelly (2002)
Human Nature (2001)
Lizzie McGuire (2001)
Lizzie McGuire The Soul Collector (1999)
Casper Meets Wendy (1998)
Wendy True Women (1997)

Dyskografia

Metamorphosis


Oficjalna Strona
http://www.hilaryduff.com


Galeria


Tapety